22.05.09

Novinky v Labáku



Ogam informuje a radí:

Tento blog jsme založili pro potřebu Pravého a Levého břehu, protože si to tato oblast svojí velikostí a krásou lezení jistě zaslouží a jeden sešit u Kosti prostě na informovanost o tom, co se děje v Labáku, nestačí. Provázet vás bude náš Ogam, ten vám bude s vaší pomocí shánět info, jaké jsou nové cesty a bouldry.
Na to nechal vytvořit mail, kam můžete hlásit své nové prásky v Labáku prvovystupy@gmail.com, o tom se rozepíše v dalším příspěvku. Dále vám zjednodušil pravidla dělání cest v Labáku a za čas vám poradí, koho z místních prvovýstupců máte kontaktovat, kdyby vám něco nebylo jasné, a za čas taky vše zásadní nechá přeložit do němčiny a angličtiny. Utvořil vám i kolonku, kde se můžete ptát, co vás zajímá o Labáku, ale pozor, pokud se nepodepíšete jménem a neuvedete svůj mail, tak s vámi Ogam mluvit nebude, jinak se ho ptejte jen na Labák, na víc nebude mít čas. Dál se vám bude snažit sehnat pěkné fotky z lezení v Labáku a pokud byste mu chtěli pomoci s tím, že by pod foto dal vaše jméno, tak by vám byl vděčný, že by vás zařadil do galerie Labakfoto a samozřejmě vám poděkuje v novinkách o Labáku. Taky tady budou odkazy na spřátelené weby, abyste věděli, co se děje někde jinde než v Labáku. Takže na začátek se Ogam už nadatloval dost, ještě není tak zdatný, ale bude se jen zlepšovat, to vám může slíbit. Těší se na vaši návštěvnost se slovy Ogam je s vámi.
Jeho první datlování 19. 5. 2009

Jelikož od vydání posledního průvodce vznikají v Labáku a Žlebíku nové cesty a bouldry,
vytvořili jsme mail na oznamování nových cest a bouldrů prvovystupy@gmail.com Nové cesty a bouldry se budou ukládat na CD pro potřebu evidence a jako podklad pro nové průvodce. Zároveň se budou zveřejňovat na tomto blogu, aby každý mohl zjistit, jaké nové prásky v Labáků jsou. Na stejný mail můžete oznamovat, kde máte už déle rozdělanou cestu a máte zájem ji dodělat. Chtěli bychom tím zpřehlednit, co kdo má rozděláno a o co je zájem, a tím předejít dohadům, že to bylo roky rozdělané, tak se to mohlo dodělat, vždyť to znáte. Zároveň se můžete přes dotazy ptát, jestli je cesta volná nebo se může dodělat. Kolonku na oznamování rozdělaných cest zavedeme a bude záležet jen na vás, jestli ji budete využívat. Pro usnadnění ukládání a zveřejňování nových prvovýstupů prosíme, aby oznámený prvovýstup obsahoval tyto údaje:
▪ Pravý břeh nebo Levý břeh
▪ Název masívu nebo věže
▪ Název cesty
▪ Obtížnost cesty: u cest římskými čísly a u bouldrů arabskými čísly
▪ Jména prvovýstupců - ne přezdívky
▪ Datum dokončení výstupu
▪ Popis jak cesta vede a kolik je stabilního jištění
Děkujeme předem, usnadní nám to práci s evidencí nových prvovýstupů. Až se nahromadí taky dost nových bouldrů, tak budou k dispozici pro šílence, který si dá práci s průvodcem. Ogam bude s ním.
(19.5.2009)

25.5.09
Ogam moc děkuje Simče Ulmonové za poskytnutí perfetních článků a nádherných fotek.

3 komentáře:

  1. Nazdar Ogame,
    předem dotazu dovol popřát,aby web zůstal živej a aktuální tak dlouho dokud se poleze v Labáku.
    A můj dotaz: co je za cestu vlevo od Cesty k moci na Kardinála??(přes 7 BH ke třetímu kruhu Hrany kardinálů)
    Dík Ladislav Ťuk Skobla
    mail:tuk@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ogam oznamuje, že u Kosti je další sešit, kde se lidi můžou vyjádřit ke klasifikacím nových cest v Labáku. A zároveň se můžete vyjádřit i na těchto stránkách.

    OdpovědětVymazat
  3. Progresivní metoda - VIIb, autoři Ríša s Pítrsem

    OdpovědětVymazat